DEZERTY A PEČENÍ,  RECEPTY

VANILKOVÝ CUKR

Věděli jste, že si ho můžete jednoduše připravit doma? Potřeba je pouze vanilkový lusk, cukr krystal a výkonnější mixér typu blender či vitamix. Je pravda, že v obyčejném sekáčku, který bývá součástí ponorného mixéru nejspíš jemné struktury nedosáhnete. V tom případě je taky řešení, vanilkový lusk rozpůlit a pouze vložit do nádoby s cukrem. Lusk cukr krásně ovoní, ale zase nebude to hned. Pokud někam dáváte semínka z lusku, lusk nikdy nevyhazujte! Byla by to věčná škoda! Lusk vložte buď do nádoby s cukrem nebo do extraktu. Cukr můžete využít vlastně snad do každého sladkého receptu. Nebo mě momentálně nenapadá, kam by nešel dát :D. Každopadně vanilkové rohlíčky obalené v tomhle cukru jsou velká lahoda. Čím déle budete mít cukr uskladněn, tím bude silnější. Loni jsem cukr věnovala mamce, která na něj nespíš zapomněla ( nebo čti starého psa novým kouskům nenaučíš, že mami :D) a ta vůně je neskutečná! Lusky seženete buď na eshopu, naposled jsem objednavala na www.pravavanilka.cz, kde větší balení vyšlo za úžasnou cenu. Taky ve zdravé výživě, nebo někdy i v bežných ochodech typu kaufland, bohužel tam ty lusky nejsou tak kvalitní, šťavnaté. Tak, kdo se do cukru vrhne?

INGREDIENCE

150 g cukru krystal
1 vanilkový lusk


Lusk nakrájíme na menší kousíčky a společně s cukrem v blendreru mixujeme do moučky 

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *