
KAŠTANOVÉ BROWNIES S MARCIPÁNEM
Ještě než se dostanu k receptu, tak bych Vám ráda dala tip na kvalitní jedlé dárky, které jsou propracované do nejmenšího detailu a najdete je právě u @marksandspencerczechrepublic . Recept vznikl v milé spolupráci. Přiznám se, že jsem nevěděla, co první. Výborné sušenky v krásných dózách, čokoládky ve stylovém autíčku nebo třeba čaje v plechové dóze, která svítí. Krása střídá nádheru a já jsem teď natěšená na Vánoce daleko víc. Do receptu jsem si vybrala jedlé kaštany, které už samotné chutnaly dokonale. Byly doslova sametové a doufám, že vás v kombinaci s čokoládou budou bavit stejně jako mě!
INGREDIENCE
Na plech o velikosti 30×20 cm:
150 g mléčné čokolády
150 g hořké čokolády
4 vejce
200 g másla
špetka soli
150 g třtinového cukru
2 lžíce kakaa
2 lžíce hladké mouky
1 balení-180 g jedlých kaštanů M&S
3 lžíce irského smetanového likéru s čokoládou M&S (likéry samozřejmě 18+)
Zlatý marcipán M&S
POSTUP
Pokud máte výkonnější mixér, tak všechny ingredience vložíme do něj a rozmixujeme. V opačném případě si nalámanou čokoládu s nakrájeným máslem a kakaem rozpustíme v horké lázni. K čokoládě přidáme najemno nastrouhané kaštany. Cukr a vajíčka, které mají pokojovou teplotu šleháme do nadýchané pěny. Čokoládovou směs necháme za občasného promíchání zchladnout a poté ji po částech přidáme k vaječné pěně. Závěrem stěrkou vmícháme smetanový likér a mouku. Kompaktní těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Brownies pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C/30 minut. Po vychladnutí zdobíme hvězdičkami z marcipánu.

LÍSKOOŘÍŠKOVÁ SRDÍČKA S MIXITELLOU
