
BRAMBOROVÉ NOKY S KRŮTÍM A CHŘESTEM
Jarní recept z jedné pánvičky si určitě připravte v sezóně chřestu. Po sezóně chřest vyměňte za jakoukoliv jinou zeleninu či luštěninu, protože opravdu stojí za to.
INGREDIENCE (na 4 porce)
600 g bramborových noků
600 g krůtího prsního řízku
500 g zeleného chřestu
2 hrsti sušených rajčat
4 hrsti baby špenátu
5 lžic olivového oleje
Medová sůl a špekové koření od Lussku
Pepř mletý
1 lžíce másla
POSTUP
Krůtí maso nakrájíme na menší kousky (zhruba 3cm). Maso vložíme do mísy a přidáme 2 lžíce oleje a medovou sůl cca 1 lžíci, nebo více dle chuti. Maso promícháme s kořením a olejem a necháme přikryté alespoň půl hodiny odpočívat v pokojové teplotě. Na pánvi rozpálíme dvě lžíce oleje a maso restujeme z obou stran dozlatova. Chřest zbavíme dřevnatých konců. Odkrojíme cca 2-3 cm. Zbytek chřestu nakrájíme na zhruba 3cm velké kousky. V další pánvičce na lžíci oleje jej restujeme dozlatova. Zbytečně dlouho jej neopékáme, výsledkem by měl být křupavý a šťavnatý chřest. Do pánve k masu přidáme noky a opékáme další tři minuty. Závěrem vložíme nakrájená sušená rajčata a baby špenát. Dochutíme špekovým kořením a pepřem, což výslednému pokrmu dodá skvělý šmrnc. Vmícháme ještě lžíci másla a můžeme podávat. Přeji dobrou chuť. Pokud ještě neznáte koření od Lussku tak určitě mrkněte na jejich stránky Fermentované koření Lussk.



OLEJOVÉ KOLÁČE S TVAROHOVOU NÁPLNÍ
