POLÉVKY A PŘEDKRMY,  RECEPTY

PÓRKOVO-VAJÍČKOVÝ SALÁT

Přicházím se salátem, do kterého můžete využít zbylá vajíčka z velikonočních svátků. Je svěží, nasládlý, lehký a u nás v rodině je moc oblíbený. Dobrou chuť!

INGREDIENCE

• 8 uvařených vajíček

• 1 menší pórek

• 1 jablko

• 1 plechovka kukuřice

• 200 g nastrouhaného sýru (eidam, gouda,…)

• 200 g zakysané smetany

• 300 g bílého jogurtu řeckého typu

• 1 lžička francouzské hořčice

• 2-3 lžíce majonézy ( nemusí být)

• sůl, pepř dle chuti

POSTUP

Vajíčka uvaříme natvrdo. Pórek a jablko nakrájíme na drobné kostičky. Vše vkládáme do větší mísy, ať se nám salát pak snadno promíchá. Vajíčka se sýrem nastrouháme nahrubo. Přidáme všechny zbylé ingredience a dochutíme dle chuti. Podáváme s pečivem.

TIPY

Přidat můžete i čerstvé bylinky (pažitka, petrželka, medvědí česnek).

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *