POLÉVKY A PŘEDKRMY,  RECEPTY

ZELENINOVÉ HRANOLKY S COTTAGE DIPEM


INGREDIENCE na hranolky (na 2 porce)

1 velká batáta
5 brambor
3 mrkve
3 lžíce řepkového oleje
3 lžíce nastrouhaného parmazánu
Bylinky (rozmarýn, tymián, bazalka,…)

INGREDIENCE na cottage dip

200 g cottage
2 lžíce zakysané smetany
2 kyselé okurky
1/2 lžičky hořčice
Sůl a pepř dle chuti

POSTUP

Batátu, mrkev a brambory pečlivě omyjeme. Odstraníme slupky. Vše nakrájíme na pásky ve tvaru hranolek. Olej si v mističce smícháme s kořením, bylinkami a nastrouhaným parmazánem. Na plech poklademe hranolky, které promícháme s připravenou marinádou. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C na horkovzduch do zlatova. Na dip smícháme cottage, zakysanou smetanu, nastrouhané okurky a hořčici. Dochutíme dle chuti solí a pepřem. Hranolky podáváme s takto připraveným dipem.

TIPY

Na pečení jsem použila plech s nepřilnavým povrchem z @atranet.cz .Materiál, ze kterého je plech vyroben je vysoce odolný proti poškrábání. Obejdeme se bez pečícího papíru a hromady tuků. Lze péct dokonce úplně bez tuku. Mytí je snadné. Plech po X použití stále vypadá jako nový :)). Mrknout na něho můžete zde: https://www.atranet.cz/eaziglide-neverstick2-plech-na-peceni-31cm

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *