
ŘEPNÉ MASOVÉ KARBANÁTKY S PECORINEM
Pojďte si se mnou upéct originální masové karbanátky, které jsou obzvláštněny sezonní červenou řepou a italským sýrem pecorino. Do receptu jsem použila místní fermentované koření od firmy Lussk http://www.lussk.cz, které určitě vyzkoušejte. Pokud jej zrovna doma nemáte, tak postačí sůl a pepř a bylinky dle chuti.
INGREDIENCE
500 g mletého masa mix vepřového a hovězího
2 středně velké červené řepy
1 cibule
150 g sýru pecorina
2 vejce
70 g ovesných vloček
Mořská sůl víno a chilli Lussk
Koření na sýry Lussk
Mletý pepř Lussk
čerstvá petrželka
POSTUP
Syrovou červenou řepu očistíme a nastrouháme nahrubo společně s ovčím sýrem pecorino. Cibuli nakrájíme najemno, petrželku nasekáme. Do mísy k nastrouhané řepě a sýru přidáme nakrájenou cibulku, petrželku, vajíčka, ovesné vločky a ochutíme solí a kořením. Směs pořádně promícháme. Plech si vyložíme pečícím papírem, který lehce potřeme olejem. Tvoříme placičky o velikosti cca 4 cm. Pečeme na horkovzduch ve vyhřáté troubě na 190 °C do zlatova. Karbanátky můžete také opéct na oleji v rozpálené pánvičce.
Tip na přílohu: zkuste si upéct do křupava v troubě nastrouhané bílé nebo červené zelí promíchané s olejem, medem a špekovým kořením. Je to lahoda!