DEZERTY A PEČENÍ,  RECEPTY

PODZIMNÍ DÝŇOVÝ CHLEBÍČEK

Miluji vláčné dezerty. Tenhle podzimní chlebíček mezi ně rozhodně patří. Hrušky můžete vynechat a i tak budete mít skvělý moučník.

INGREDIENCE

300 g uvařeného pyré z dýně hokaida
170 g másla
3 vejce vel M
200 g cukru krupice
270 g hladké mouky
1 zarovnána lžička jedlé sody
1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
1 lžička skořice
1 lžička mletého zázvoru
1/2 lžičky kardamonu
Špetka soli
1 lžíce kakaa
3 oloupané hrušky (lze vynechat)

POSTUP

Všechny suroviny si vytáhneme předem, aby měly stejnou pokojovou teplotu.
Změklé máslo šleháme v robotu do pěny. První samotné a pak po částech přidáme cukr. Po jednom zašleháme vejce. Stěrkou setřeme kraje, snížíme otáčky na nejmenší převod a na střídačku přidáváme prosátou mouku s práškem, sodou, kořením a pyré. Tak abychom končili jako u Red Velvetu moukou. Třetinu těsta můžeme zabarvit kakaem. Těsto vložíme do formy na střídačku s kakaovým. Pokud chceme můžeme vložit i oloupané hrušky, ale lze zcela vynechat. Pečeme na 175 °C do suché špejle. Trvá to tak hodinu s hruškami (bez nich bude pečení trvat kratší dobu), ale určitě se řiďte testem. Dobrou chuť 🤍.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *