
FERMENTOVANÁ OVESNÁ KAŠE S ŘECKÝM JOGURTEM
🌼Fermentovaná ovesná kaše s řeckým jogurtem🌼,
Díky fermentaci jsou vločky lépe stravitelné a celkově působí blahodárně na náš zažívací trakt. Hrušky jsem pošírovala v černém čaji a byla to lahoda! Zkusíte? 🌼🍐
INGREDIENCE (na dvě porce):
80 g ovesných vloček
220 g vlažné vody
2 lžičky chia semínek
Dvě hrsti mandlí
Dvě hrsti kešu či jiných ořechů
360 g řeckého jogurtu
Na pošírované hrušky:
0,5 l vody
2 hrušky
3 hřebíčky
1 celá skořice
2 tobolky kardamonu
1 sáček černého čaje
150 g cukru krupice
POSTUP
Vločky, oříšky a semínka zalijeme vlažnou vodou. Přikryjeme talířkem a necháme fermentovat přes noc v lednici. Ráno vmícháme jogurt a dochutíme dle chuti.
Hrušky oloupeme a odřěžeme střed. Vodu přivedeme k varu a necháme vyluhovat čaj. Sáček čaje nebo sypaný čaj vyjmeme, přidáme cukr, koření a hrušky. Opět přivedeme k varu a necháme bez pokličky probublávat. Vaříme do měkka cca 20-30 min. Hrušky vyjmeme bokem a dál můžeme redukovat až do sirupu.
Na kaši poklademe hrušky a můžeme zalít svařeným sirupem. Ozdobíme dle chuti. Skvěle se hodí ostružiny. Dobrou chuť 💗.