DEZERTY A PEČENÍ,  RECEPTY

FERMENTOVANÁ OVESNÁ KAŠE S ŘECKÝM JOGURTEM

🌼Fermentovaná ovesná kaše s řeckým jogurtem🌼,

Díky fermentaci jsou vločky lépe stravitelné a celkově působí blahodárně na náš zažívací trakt. Hrušky jsem pošírovala v černém čaji a byla to lahoda! Zkusíte? 🌼🍐

INGREDIENCE (na dvě porce):
80 g ovesných vloček
220 g vlažné vody
2 lžičky chia semínek
Dvě hrsti mandlí
Dvě hrsti kešu či jiných ořechů
360 g řeckého jogurtu

Na pošírované hrušky:
0,5 l vody
2 hrušky
3 hřebíčky
1 celá skořice
2 tobolky kardamonu
1 sáček černého čaje
150 g cukru krupice

POSTUP

Vločky, oříšky a semínka zalijeme vlažnou vodou. Přikryjeme talířkem a necháme fermentovat přes noc v lednici. Ráno vmícháme jogurt a dochutíme dle chuti.

Hrušky oloupeme a odřěžeme střed. Vodu přivedeme k varu a necháme vyluhovat čaj. Sáček čaje nebo sypaný čaj vyjmeme, přidáme cukr, koření a hrušky. Opět přivedeme k varu a necháme bez pokličky probublávat. Vaříme do měkka cca 20-30 min. Hrušky vyjmeme bokem a dál můžeme redukovat až do sirupu.

Na kaši poklademe hrušky a můžeme zalít svařeným sirupem. Ozdobíme dle chuti. Skvěle se hodí ostružiny. Dobrou chuť 💗.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *