POLÉVKY A PŘEDKRMY,  RECEPTY

NEJLEPŠÍ MÍCHANÁ VEJCE

Moje nejoblíbenější slaná snídaně jsou rozhodně vajíčka na různé způsoby. Od mala je miluji, ale tyhle míchaná, vláčná jsou nejspíš mému srdci nejblíž :D.

INGREDIENCE (na 2 porce)

5-6 vajec

30 g másla

1 lžíce smetany ke šlehání 30-40%

2 lžíce nastrouhaného parmezánu

špekové koření a pepř od Fermentované koření Lussk

K podávání:

čerstvý chléb

mikrobylinky, klíčky

sušená rajčata či jiná zelenina

POSTUP

Vejce si rozklepneme do mističky a rozmícháme metličkou společně se špekovým kořením (popřípadě jen se solí), pepřem a lžící smetany. Máslo rozehřejeme v pánvi na střední teplotě. Vejce přesuneme do pánve a snížíme teplotu. Pomocí ploché vařečky je mícháme od krajů ke středu do krémové konzistence. Trvá to déle, ale díky pomalému vaření a smetaně budou vejce nádherně krémová a vláčná. Závěrem nasypeme nastrouhaný parmezán a promícháme. Podáváme na čerstvém křupavém pečivu, nebo starší chléb můžeme opéct na topinku. Dozdobíme dle chuti mikrobylinkami a sušenými rajčaty. Můžeme ještě posypat špekovým kořením. Dobrou chuť.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *