POLÉVKY A PŘEDKRMY,  RECEPTY

MRKVOVÁ POMAZÁNKA

Jarní pomazánka, do které můžete spotřebovat velikonoční vajíčka. Pokud máte zrovna rozpálenou troubu, tak mrkev s petrželí nastrouhejte, pokapejte olivovým olejem a pečte dozlatova. Využít můžete zeleninu i třeba z vývaru, ale skvělá varianta je i ze zeleniny syrové.

INGREDIENCE

3 mrkve
1 petržel
1 jarní cibulka
3 natvrdo uvařená vajíčka
150 g paloučku či jiného sýra
1 lžička dijonské hořčice
2 lžíce majonézy
sůl, pepř dle chuti

POSTUP

Jarní cibulku nakrájíme najemno. Uvařená vajíčka, mrkev a petržel nastrouháme najemno. Přidáme palouček, hořčici, majonézu a dochutíme dle chuti solí a pepřem. Pokud by byla pomazánka příliš hustá, přidejte ještě majonézu nebo bílý jogurt. Dobrou chuť.

TIPY

Do pomazánky přidejte čerstvé bylinky. Pažitku, petrželku nebo medvědí česnek.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *