DEZERTY A PEČENÍ,  RECEPTY

MRKVÁNKY

Mrkvánky nebo také mrkvové šátečky podle babičky Ludmily. Jednodušší už to být nemůže, skvělé mlsání pouze z pár ingrediencí . Jsou křehké a lahodné.

INGREDIENCE

150 g mrkve

250 g másla

150 g hladké mouky

150 g polohrubé mouky

Povidla

POSTUP

Máslo si vyndáme z lednice, aby mělo k přípravě pokojovou teplotu. Očištěnou mrkev nastrouháme najemno. Z mouky a másla vytvoříme pomyslnou drobenku, přidáme mrkev a vypracujeme těsto. Pracovala jsem pouze rukama, protože to byla opravdu rychlovka. Pokud máme prostor můžeme těsto zabalit do fólie a nechat aspoň hodinu uležet. S těstem se mi, ale pracovalo dobře ihned po uhnětení. Na pomoučeném vále vykrajujeme kolečka, do středu vložíme půl lžičky povidel. Kolečko spojíme k sobě a kraje přitiskneme vidličkou. Pečeme ve vyhřáté troubě na nepřilnavém plechu nebo na plechu vyloženým pečícím papírem na 185 ° C do zlatova. U mě to bylo cca 20 min. Z uvedeného množství mi vyšel jeden a půl plechu mrkvánků. Dobrou chuť. Zkusíte tento Recept od babičky? 🥕🥕

TIPY

Švestková povidla můžete vyměnit za hrušková nebo za oblíbenou marmeládu.


Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *