HLAVNÍ JÍDLA,  RECEPTY

KUŘE NA PAPRICE

INGREDIENCE (na 4 porce)

4 kuřecí stehna

2 větší cibule

2 červené kápie

1 mrkev

700 ml vývaru

5 lžic řepkového oleje nebo ghee

sůl, pepř

2 vrchovaté lžičky mleté papriky

2 lžíce cukru

2 lžíce vinného bílého octa

1 kelímek smetany 30-33 % (230 ml)

popřípadě 1-2 lžíce hladké mouky k zahuštění

POSTUP

Kuřecí stehna opláchneme, vysušíme papírovou utěrkou a vmasírujeme do nich sůl a pepř. Ve větším tlustostěnném hrnci rozehřejeme 3 lžíce tuku a necháme zatáhnout maso z obou stran. Po zatáhnutí maso vyjmeme a vložíme bokem na talíř. Do stejného hrnce vložíme zbytek tuku, nahrubo nakrájenou cibuli, mrkev a kápii. Opékáme do zlatova. Nyní přidáme sladkou mletou papriku, cukr a ocet. Rozmícháme a zalijeme vývarem. Vložíme zpět maso a ochutíme solí a pepřem. Necháme pomalu dusit do měkka aspoň 45 min. Pokud již máme maso měkké, vyjmeme ho bokem a omáčku rozmixujeme do hladka se smetanou, kterou krátce zahřejeme v omáčce. Pokud se nám omáčka nezdá dostatečně hustá, zahustíme hladkou moukou. Teď je pravá chvíle omáčku ještě dochutit dle svých preferencí (sůl, pepř, cukr, popřípadě ještě ocet). Servírujeme s knedlíkem, těstovinami či noky.

TIPY

Do základu ke kápii můžete přidat i mrkev, tím pádem bude omáčka přirozeně nasládlá a nemusíte používat cukr.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *